Sivukartta

  Pääsivu  English Leena's.com-tietoa Yhteystiedot

Tervetuloa Leena's.com
web-sivulle!

Tervetuloa Leena's.com web-sivulle, jossa opetetaan kaavojen piirtämistä tietokoneohjelman avulla käyttäen
PatternMaker Drafting Software for PC -ohjelmaa.
Tältä sivulta löydätte neuvontaa, ohjeita kaavojen piirtämiseen ja ompelemiseen sekä monia muita ompeluideoita.
Siitä vaan nauttimaan!

Käytä sivukarttaa

Tältä nettisivulta löytyy satoja opastussivuja. Löytääksenne nopeasti haluamanne ohjeen käyttäkää apuna
sivukartta

PatternMaker Manufacturers and Dealers

Yllä mainitun kaavanpiirtoohjelman valmistajista ja myyjistä löydätte lisätietoja nettisivulta
http://www.patternmakerusa.com


Oppimis-keskus

Käyttöoppaat
Mittaaminen
Ompeluohjeet
Kaavanpiirto-
ohjeita

Sivukartta
Yhteystiedot

Copyright
Ohjelma ja kaavakokoelmat

PatternMaker -ohjelma ja kaavakokoelmat myydään joko yksittäislisensseinä tai verkkolisenseinä. Ohjelman ja kaavakokoelmien yksittäislisenssi oikeuttaa asentamaan ohjelman/kaavakokoelman yhteen mikrotietokoneeseen, eikä niitä voi käyttää useassa mikrossa yhtä aikaa. Poikkeuksen tähän sääntöön muodostaa se, että jos ohjelma on ostettu yritykseen, koululle tms:een, sen käytön vastuuhenkilö saa asentaa sen ja kaavat myös kotonaan olevaan mikroon.

Ohjelmasta myydään seuraavia verkkolisenssejä

3 * ao. ohjelmaversion hinta = asennus 6 mikrotietokoneeseen
5 * ao. ohjelmaversion hinta = asennus 12 mikrotietokoneeseen tai rajattomaan määrään mikrotietokoneita samassa huoneessa (esim. koulutusluokassa)
10 * ao. ohjelmaversion hinta = asennus rajattomaan määrään mikrotietokoneita samassa rakennuksessa (esim. koulurakennuksessa)
15 * ao. ohjelmaversion hinta = asennus rajattomaan määrään mikrotietokoneita saman kampuksen alueella (useita rakennuksia sisältävän yliopiston tai koulun yhden toimipisteen alueella)

Lue lisää PatternMaker -ohjelmaversioiden hinnasta klikkaamalla tässä.

Vinkki : Koulut, jotka ovat ostaneet PatternMakerin käsityönopetukseen, voivat käyttää ohjelman ilmaisversiota asentamalla sitä rinnakkaiskoneisiin esim. tulostustehon lisäämiseksi. Ilmaisversioillahan voidaan ajaa kaikkia kaavakokoelmia ja myös sellaisia tiedostoja, jotka on tehty muilla PatternMakerin ohjelmaversioilla.

Mikäli kaavakokoelmia halutaan käyttää PatternMakerin ilmaisohjelman kanssa , ne tulee hankkia sitä varten erikseen. kaavakokoelmat maksavat € 25,00 (148,64 mk) per kokoelma sis. ALV. kaavakokoelmien verkkolisesseihin sovelletaan samoja sääntöjä kuin ohjelman verkkolisensseihin.

Copyright
Kaavat

Ohjelman valmiiksi ohjelmoitujen kaavakokoelmien avulla tulostettuja kaavoja saa käyttää, mutta ei myydä kaupallisesti. Esim. kotiompelija tai ateljee-ompelimo voi käyttää kaavoja asiakkailleen ompelemiaan mittatilausvaatteita varten vapaasti tai opisto voi ompelukursseilla käyttää ohjelmaa oppilaiden mittatilauskaavojen tekemiseen. Kaavasta voidaan veloittaa "omakustanushinta" (kaavan tulostamiseen käytetty aika ja materiaali). Mutta pelkästään kaavoja ei copyright-sääntöjä loukkaamatta voi myydä, ellei toisin sovita. Kaavoja ei voi myöskään ilman eri sopimusta käyttää kaupalliseen sarjatuotantoon.

Mikäli kaavat on tehty PatternMaker ohjelmaa, sen piirto- ja muokkaustoimintoja hyväksikäyttäen, ohjelma-copyright ei estä niiden vapaata kaupallista käyttöä, vaikka niiden tekemiseen olisi pohjaksi käytetty PatternMaker-kaavoja.

Copyright
Ompelu- ja kaavanpiirtoohjeet

Näillä sivuilla olevia ompelu- ja kaavanpiirto-ohjeita piirroksineen voidaan lähde mainitsemalla vapaasti käyttää, monistaa ja jakaa kouluopetetuksessa.


 

 


   Pääsivu       |          English       |        Leena's.com-tietoa       |          Yhteystiedot
Leena's.com kuuluu alaosastona PatternMaker Software'een. Copyright© 1998, 2006 Leena Lähteenmäki, PatternMaker Software.
  http://www.patternmakerusa.com